Drankspel kaarten

Terwijl je in je jongere jaren alleen bekend was met onschuldige kaartspellen, wordt dit in je studenttijd wel anders! De onschuldige kaartspellen van vroeger hebben nu de functie van drankspel kaarten. Waar je vroeger een kwartet probeerde te krijgen om te winnen, doe je dit nu tijdens een drankspel met kaarten om je vrienden een oor aan te naaien!

drankspel kaarten

Deze knapen heb je nodig om een drankspel met kaarten te kunnen spelen!

Drankspel kaarten overzicht

Er zijn tegenwoordig veel drankspel kaarten te verzinnen en er worden bijna wekelijks wel weer nieuwe drankspel kaarten varianten verzonnen. Een aantal bekende en veel gespeelde drankspel kaarten zijn:

  • Het piramide spel
  • Joods verzet
  • Kingsen
  • Hoger – lager
  • Dronken bestuurde
  • Bussen

Al deze drankspellen met kaarten hebben de functie om het drinktempo te verhogen. Vaak aan het einde van de avond, voordat er de stad in wordt gegaan, gaat de gaskraan nog even helemaal open! Hiervoor zijn drankspel kaarten de ideale oplossing. Drankspel kaarten brengen je vaak ook in de gelegenheid om een bepaalde medespeler wat extra drank toe te dienen. Altijd handig als iemand later aansluit op een feestje!

Het leuke aan een drankspel met kaarten is dat het bij deze spellen in veel gevallen niet volledig op toeval berust. Bij veel drankspellen met dobbelstenen wint de meest gelukkige speler. Bij een drankspel met kaarten komt er ook een stuk skill kijken! Uiteraard zijn er bij het drankspel kaarten ook enkele varianten waarbij het toch vooral om geluk draait. Zo ben je bij het spelen van het drankspel ‘hoger – lager’ toch vooral afhankelijk van een dosis geluk. Tenzij je tijdens dit drankspel kaarten goed in de gaten houdt welke kaarten er al zijn gespeeld. Bij het ‘piramide spel’ draait het vooral om het uitdelen van shotjes. Door tijdens dit drankspel met kaarten op het juiste moment je kaarten in je hand te houden of juist in te zetten kan je hiermee een medespeler extra laten drinken!

In tegenstelling tot de drankspellen met dobbelstenen hebben de drankspellen met kaarten vaak wel een maximaal aantal spelers. Hoeveel spelers er per spel mee kunnen doen en wat de regels van deze drankspellen met kaarten zijn, kun je vinden in het menu.