Drankspel zonder kaarten

Een drankspel zonder kaarten is niet moeilijk om te vinden! Toch zijn er heel wat drankspellen die wel met kaarten gespeeld moeten worden. We zetten hier voor jou de leukste drankspellen zonder kaarten op een rijtje. Een drankspel zonder kaarten is een leuk drankspel waarbij je dus niet veel nodig hebt. Een drankspel zonder kaarten speel je meestal met dobbelstenen of een ander spel, zoals zeeslag of stef stuntpiloot.

drankspel zonder kaarten

Deze heb je bij de volgende spellen zeker níét nodig!

Maten naaien

Het spel maten naaien heeft drie dobbelstenen en minstens zes spelers nodig. De spelers mogen hierbij om de beurt drie dobbelstenen opgooien. Dit mogen ze apart doen, dus eerst één dobbelsteen, dan de volgende en dan de laatste. Je moet proberen een dubbele te gooien, dus bijvoorbeeld twee tweeën, of twee vieren. Als een speler dit niet lukt, dan is zijn beurt voorbij en mag de volgende speler het proberen. Als het wel lukt, dan is dat hartstikke mooi! Je mag dan het aantal ogen van de laatst gegooide dobbelsteen pakken nemen, hiermee mag je een speler aanwijzen die moet drinken. Als je laatst gegooide dobbelsteen een vier is, dan moet de speler vier stoelen links of rechts van je zitten. Diegene mag dan drinken.

Stef Stuntpiloot

Het drankspel zonder kaarten Stef Stuntpiloot wordt gespeeld met het bordspelletje Stef Stuntpiloot. Deze moet je dus wel in je bezit hebben! Daarnaast zijn er minimaal 4 spelers nodig, als je meer personen hebt kun je ook in teams werken. Iedere speler krijgt een gelijk aantal muntjes. Deze zet je in de houder. Omdat het een leuk drankspelletje is, mag je altijd checken of je muntje nog wel goed in de houder zit en deze stiekem proberen recht te zetten. Wordt je gesnapt, dan mag je natuurlijk lekker een slokje drinken! Begin het spel door Stef aan te tikken zodat hij rond gaat draaien. Alle spelers bedienen met één hand de flipper. Door Stef een tik met jouw flipper te geven, kan je je munt redden van de ondergang en kun je Stef op de munt van je tegenstanders laten landen! Elke keer als je munt eraf wordt getikt, moet je een slok nemen. Wanneer je geen munten meer over hebt en je dus verloren hebt, moet je een atje doen! Dit geldt ook voor je teamgenoot, als je die hebt. Om het nog spannender te maken mag alleen degene die de ronde wint een toiletbezoek houden, de rest moet blijven zitten.

Handjeklap

Handjeklap is een leuk spel om met meerdere personen te spelen, het liefst vanaf 4 of 5 personen. Alle spelers gaan naast elkaar in een rondje staan of zitten om een tafel heen met hun handen kruislings naast elkaar. Als voorbeeld: Eerst komt de rechterhand van je linkerbuurman, dan je eigen hand, dan de linkerhand van je rechterbuurman en dan je eigen rechterhand. Zo is het lastiger om in de gaten te houden wanneer je moet slaan! Het idee is om met de klok mee om de beurt met je hand op tafel te slaan, wel in de volgorde waarin de handen liggen! Wanneer iemand twee keer slaat, moet hij drinken en draait de ronde om. Klapt iemand op een verkeerd moment, dan moet hij een atje doen! En een langzame speler, die mag ook lekker een atje nemen.

Juffen

Het spel juffen is een gemakkelijk spel om te spelen. Alle spelers gaan om de beurt tellen, te beginnen bij het getal één. Elk getal waar een zeven in zit of wat vermenigvuldigd kan worden met een zeven, moet gemijd worden! Daarvoor in de plaats moet de speler die dat getal moet zeggen, ‘’JUF!’’ zeggen. De getallen die je dus niet mag opnoemen zijn bijvoorbeeld 7, 14, 17, 21, 27, 28 en zo voort. Maakt iemand een fout, dan moet diegene een grote slok drinken of een atje drinken!