Drankspelletje Juffen

Drankspelletje juffen is een zeer bekend drankspelletje. Het drankspelletje juffen is een echt gezelschapsspel dat bijna overal gespeeld kan worden. Je kan hierbij denken aan het vrolijke huisfeest, maar ook gewoon in de kroeg met je maten. Het drankspelletje juffen wordt door een breed publiek gespeeld en staat ook wel bekend als lucky number 7.

Benodigdheden voor het drankspelletje juffen

Voor het drankspelletje juffen heb je het volgende nodig:

  • Een goed gezelschap van minstens 2 personen, maar meer is altijd gezellig!
  • Voor de studentenversie een dobbelsteen

Juffen

Bij het drankspelletje juffen gaat het om het magische getal 7. Je begint, zoals elke gezellige avond, met een aantal vrienden. De eerste persoon begint met het getal 1 te noemen. Vervolgens gaat, met de klok mee, de 2e persoon en die noemt het getal 2. Dit gaat zo door tot we bij de 7 zijn beland. En nu wordt het spannend. Het getal 7 mag niet genoemd worden. Let op, dit betekent ook dat een getal als 17 niet genoemd mag worden! In plaats van het getal zegt men het woord “juf”. Vervolgens gaat de volgende persoon verder met nummer 8, etc. Het spelletje gaat door tot het getal 14. Ook hierbij wordt “juf” gezegd. Een getal dat door 7 deelbaar is, mag namelijk ook niet genoemd worden! Mocht een speler toch een fout maken, namelijk een getal met een 7 of deelbaar door een 7 noemen, dan roept iedereen nadrukkelijk ‘spelfout’ en zal de overtreder een strafslok moeten nemen. Kortom:

  • Er wordt in de groep op volgorde om de beurt geteld, waarbij er met de 1 begonnen wordt en dit steeds oploopt.
  • Elk getal met het getal 7 (7,17,etc) wordt vervangen door het woord “juf”.
  • Ook de getallen deelbaar door 7 worden vervangen door het woord “juf”.
  • Bij overtreding van de spelregels wordt er een strafslok genomen.
drankspelletje juffen

Noem dit nummer niet!

Juffen bierspel

Juffen staat vooral bekend als een bierspel. Het kan vanzelfsprekend ook met andere dranken gespeeld worden. Mocht het als bierspel niet hard genoeg gaan, dan zou je ook bij een fout in het drankspelletje juffen het aantal slokken kunnen verhogen van bijvoorbeeld 1 naar 2.

Juffen drankspel student

Maar natuurlijk! Menig student heeft dit drankspelletje al gespeeld. Voor de doorgewinterde student is er ook een uitgebreide variant op het drankspelletje juffen! Hiervoor heb je een dobbelsteen nodig. Speel het spel zoals in de basisregels beschreven staat. Maar, als er een fout gemaakt wordt, komt de dobbelsteen in het spel. De overtreder gooit met de dobbelsteen. Vervolgens drinkt hij evenveel slokken als het aantal gegooide ogen. Echter, als er een 6 gegooid wordt, drinkt niet de overtreder, maar al zijn medespelers. En er is natuurlijk een 6 gegooid, dus de glazen mogen leeg! Uit beleefdheid zal het de overtreder sieren ook zijn glas te legen. Succes!