Kaartje blazen

Het drankspel kaartje blazen is een simpel en erg bekend drankspel. Als je van drankspellen houdt waar niet veel regels aan te pas komen, dan is het drankspel kaartje blazen wat voor jou. Voor dit drankspel heb je een pakje kaarten nodig en een glas. Het beste is om bij kaartje blazen een wat zwaarder glas te nemen. Wil je weten hoe je kaartje blazen moet spelen? Lees dan snel verder!

kaartje blazen

Deze stapel moet jij omver blazen!

De regels voor het kaartje blazen:

Maak eerst de keuze welke drank je in het glas gaat schenken. Het glas mag best lekker vol zitten, maar zorg er wel voor dat vrijwel iedereen de drank in het glas lust. Schenk er bijvoorbeeld een lekkere sterke wodka-cola in. Daarna leg je de stapel kaarten op het glas en zet je deze in het midden van de tafel. Het maakt niet uit of de kaarten open of dicht liggen. De bedoeling is nu dat elke speler om de beurt probeert een deel van de kaarten van het glas af te blazen. Dit doe je door er tegen de zijkant aan te blazen. Let op! Je mag niet het hele pakje kaarten eraf blazen, dan moet je drinken! Probeer dus zoveel mogelijk kaarten van het glas af te blazen, maar zorg ervoor dat er altijd minstens één blijf liggen. Per beurt mag je één keer blazen. Degene die de laatste kaart van het glas heeft geblazen, verliest en moet het hele glas leegdrinken. Daarna schenk je het glas opnieuw in en mag de verliezer van de vorige ronde beginnen.

Kaartje blazen klinkt gemakkelijk, maar je zult zien dat het moeilijker is dan het lijkt! Vooral wanneer de spelers al een paar drankjes op hebben, wordt het leuker en leuker.