Leuke drankspelletjes

Leuke drankspelletjes zijn helemaal niet moeilijk om te vinden. Op onze site vind je heel veel leuke drankspelletjes die je op een leuke vrijmibo of een zaterdagavond kunt spelen om de saaiheid wat te drukken. Voor leuke drankspelletjes heb je vaak helemaal niet zoveel nodig, alleen dobbelstenen of een pakje kaarten. En vergeet natuurlijk de drank niet! Wil jij graag leuke drankspelletjes spelen, maar weet je niet zo goed welke er allemaal zijn? Kijk dan gerust verder op onze site. Daarnaast hebben we hieronder de twee leukste drankspelletjes neergezet die ook nog eens gemakkelijk zijn om te spelen. Zo wordt het spelen van leuke drankspelletjes natuurlijk wel heel simpel, maar dat is ook de bedoeling. Want zeg nou zelf, met een paar drankjes op snap je die regels van al die leuke drankspelletjes toch ook niet meer?!

leuke drankspelletjes

Deze zijn niet alleen handig om je biertje op te zetten!

Mexen

Bij het spel mexen heb je alleen twee dobbelstenen nodig. Het leukst is om dit spel met drie of meer personen te spelen. Iedere speler mag om de beurt zijn twee dobbelstenen gooien, dit mag maximaal drie keer. De eerste speler bepaalt hoevaak iedereen mag gooien: gooit hij twee keer, dan mag de rest ook maar maximaal 2 keer gooien. Het is de bedoeling dat je een zo hoog mogelijke score probeert te halen. Het hoogste getal dat je gooit, geldt als honderdtal, het laagste getal als ééntal. Het allerhoogst dat je kan gooien is een mex, dat is een 2 en een 1. De laagste score is een 3 en een 1. Twee dezelfde getallen gelden als honderdtal, dus twee keer een 6 is een score van 600 (ook lekker hoog dus). Degene die het laagst gooit aan het eind van de beurten, moet een slok drinken plus een slok voor elke mex die is gevallen.

Bierviltje draaien

Bij het spelletje bierviltje draaien heb je een aantal bierviltjes nodig, maar je mag ook gewoon papiertjes gebruiken. Een pen is daarnaast ook handig. Het kan het best gespeeld worden met drie tot zes spelers. Je kan ook altijd teams maken als je er meer dan 10 hebt. De bedoeling bij dit spel is dat je een leuke of grappige opdracht achterop het bierviltje schrijft. De speler die aan de beurt is mag een viltje draaien. De opdracht hierop moet worden uitgevoerd. Na die beurt wordt het viltje weer geschud tussen de andere viltjes. Het is dus altijd willekeurig welk viltje je pakt.