Ring of fire drankspel

Het ring of fire drankspel is een heel leuk maar chaotisch drankspel. Er komen heel veel regels aan te pas en het ring of fire drankspel is dus niet voor de arme zielen! Het ring of fire drankspel houdt in dat iedere kaart een regel heeft en je de cirkel van kaarten niet mag verbreken. Ben je goed in het onthouden van regels? Na het ring of fire drankspel niet meer! Lees snel verder wat de regels zijn!

ring of fire drankspel

Een lekker drankje in het midden van de kaarten maakt de cirkel nog mooier!

De ring of fire drankspel regels:

Voor dit spel heb je minstens 3 of 4 spelers nodig. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd natuurlijk. Je hebt voor dit spel alleen een volledig pakje kaarten nodig en een goed geheugen. Je legt het pakje kaarten dicht neer en waaiert deze uit in de vorm van een mooie cirkel. Zorg ervoor dat alle kaarten nog steeds op elkaar liggen en dat er dus geen gaten in de cirkel vallen. Om de beurt pakken de spelers een kaart. Per kaart geldt er een regel:

  • Twee: Je mag iemand aanwijzen die een slok moet drinken.
  • Drie: Je moet zelf een slok drinken.
  • Vier: Alle vrouwen moeten een slok drinken.
  • Vijf: De plaskaart. Tijdens het spel mag je niet zomaar naar het toilet! Je mag alleen gaan als je deze kaart in bezit hebt. Je mag deze kaart bewaren tot je echt hoge nood hebt. Deze is eenmalig bruikbaar. Tip: je kunt ervoor kiezen om wanneer een andere speler óók een vijf trekt, de kaart van de speler die al een vijf in bezit had te laten vervallen. Erg gemeen, maar wel superleuk!
  • Zes: Alle mannen moeten een slok drinken.
  • Zeven: Juffen! De speler die de kaart heeft getrokken begint met tellen bij één. De volgende speler telt verder enzovoort. Totdat je bij een getal bent dat met zeven te maken heeft. Dit betekent dus ook vermenigvuldigde getallen (21, 28 etc.). In de plaats van het getal dat met zeven te maken heeft (7, 14, 17, 21, 28 en zo voort) roept de speler Juf! en gaat de ronde verder. De speler die een fout maakt moet drinken.
  • Acht: Buddy. Je mag iemand kiezen die met jou mee moet drinken als jij een slok moet drinken. Deze kaart geldt zolang als er geen andere acht getrokken wordt.
  • Negen: Snake eyes! Je hebt hele gevaarlijke ogen, waar niemand in mag kijken. Als een speler dat wel doet, dan moet hij drinken. Wen er dus maar aan dat iedereen je gaat negeren zolang je die kaart hebt! Het is erg leuk om mensen expres lang aan te kijken. Deze kaart geldt zolang niemand een andere negen trekt.
  • Tien: Categorie. De speler die de tien heeft getrokken, kiest een categorie, bijvoorbeeld auto’s of voetbalclubs. Elke speler moet dan om de beurt iets uit die categorie noemen dat niet al genoemd is. Degene die het niet meer lukt, moet drinken.
  • Boer: Regel. Degene die deze kaart trekt, mag een regel verzinnen voor het spel. Je mag iets verzinnen dat niemand meer mag doen, bijvoorbeeld nee zeggen (heel vervelend!!), maar je mag ook een ritueel verzinnen dat iedereen moet doen vóórdat hij een slok neemt. Bijvoorbeeld dat je drie keer moet springen voordat je een slok neemt, of een rondje moet draaien. Als iemand de regel niet naleeft, moet hij een slok drinken. Jouw regel vervalt als een andere speler een boer trekt en dus een nieuwe regel verzint.
  • Vrouw: Questionmaster. Al net zo’n vervelende kaart als die negen. Als je de vrouw getrokken hebt, dan ben je de questionmaster. Als je iemand een vraag stelt, en diegene antwoord op jouw vraag, dan moet diegene drinken. Bereid je dus ook hier maar voor dat spelers je gaan negeren als ze je doorhebben! Zorg er dus voor dat je heel erg subtiel vragen stelt en dit niet direct doet na het ontvangen van de kaart. Deze kaart vervalt als iemand anders een vrouw trekt.
  • Koning: Thumbmaster. De speler die de koning heeft getrokken, mag op elk gewenst moment zijn duim op tafel leggen. De laatste speler die dit nadoet, moet drinken. Je kunt dus extreem subtiel je duim op tafel leggen en kijken wie er het langs over doet om het door te hebben. Deze kaart vervalt als iemand anders een koning trekt.
  • Aas: Waterval. De gevreesde waterval kaart! Hierbij begint de speler die de kaart getrokken heeft met drinken. Alle spelers moeten nu ook gaan drinken. Pas als de speler die begonnen is, stopt met drinken, mag de volgende speler stoppen met drinken. Daarna mag pas de vólgende speler stoppen met drinken enzovoort. Als je de laatste in de cirkel bent, dan moet je dus nog wel even doortanken!

Variant
De variant van dit spel is dat er in het midden van de cirkel kaarten een (klein) glas staat. De regel van de koning (de thumbmaster) gaat naar de vijf en dus vervalt de plaskaart. Op zich wel fijn, want nu mag je gewoon plassen wanneer je wilt! Op de koning komt een nieuwe regel. De speler die een koning trekt, moet een beetje van zijn eigen drinken in het glas in het midden van de cirkel kaarten doen. Degene die de laatste koning trekt, moet dit glas leegdrinken. Dat is een lekker mixje! Daarnaast kun je de regel van de aas (de waterval) vervangen door de regel op de boer (regel verzinnen) uit elkaar te trekken. De boer betekent nu dat de speler die deze kaart heeft, een regel mag verzinnen dat je iets niet meer mag doen (nee of ja zeggen). De aas is nu dat de speler met deze kaart een regel mag verzinnen waarbij je eerst een ritueel moet uitvoeren voordat je een slok mag nemen (bijvoorbeeld een rondje draaien voor het drinken). Dit zijn allemaal dingen die je zelf mag beslissen!

Let op! Het spel heet natuurlijk niet voor niks ring of fire. Wanneer iemand een kaart weghaalt, en er komt een gat in de cirkel van kaarten, dan moet diegene een bepaald aantal slokken drinken als straf. Je mag zelf bepalen hoeveel slokken dit zijn. Je kan er zelfs voor kiezen om er ‘glas leeg!’ van te maken. Het is dus erg belangrijk om je kaarten heel strategisch te pakken. Je wilt die ring of fire niet breken!