Stef Stuntpiloot Drankspel

Wat eigenlijk op de markt werd gebracht als kinderspel, werd al gauw omgetoverd tot een van de meest populair drankspellen. We hebben het uiteraard over het Stef Stuntpiloot als drankspel. Het Stef Stuntpiloot drankspelletje heeft min of meer dezelfde regels als het originele spel. Uiteraard wordt er bij het Stef Stuntpiloot drankspelletje een dosis drank toegevoegd! Een tweede reden waarom het Stef Stuntpiloot drankspel zo populair is geworden, is dat je na een tijdje oefenen erg handig kan worden, waardoor je bepaalde medespelers extra kan laten drinken. Ten derde komt er een stukje jeugdsentiment naar boven als je het Stef Stuntpiloot als drankspel speelt.

Het Stef Stuntpiloot drankspelletje is zelfs zo populair dat er vanaf 10 januari 2008 een Nederlands Kampioenschap in wordt gehouden.

Benodigdheden Stef Stuntpiloot drankspel:

Stef Stuntpiloot Drankspel

Spelregels:

Het Stef Stuntpiloot als drankspel spelen is bijna gelijk aan de wijze waarop het normale spel gespeeld moet worden. Tijdens het Stef Stuntpiloot drankspelletje vliegt de hoofdpersoon Stef in zijn stuntvliegtuig rondjes over kippenhokken. Het is aan jou om je kippenhok te beschermen zodat jij jezelf winnaar van het Stef Stuntpiloot drankspel kunt noemen aan het einde van de rit. Tegelijkertijd is het tijdens het Stef Stuntpiloot drankspel de bedoeling dat je kippen uit andermans kippenhokken omver beukt met behulp van Stef’s vliegkunsten. Je hebt invloed op de vlucht die Stef maakt door een wip. Deze bevindt zich net voor je kippenhok met jouw kippen.

Wanneer er tijdens het Stef Stuntpiloot drankspel een kip uit het kippenhok wordt gebeukt, staat hier een straf op. Dit is bij elk Stef Stuntpiloot drankspel af te spreken. In veel gevallen bij het Stef Stuntpiloot drankspel zo dat het eerste muntje een lichte straf is, het tweede muntje een zwaardere straf en voor degene die als eerst alle drie de muntjes kwijt is, staat een zware straf te wachten. In sommige versies van het Stef Stuntpiloot drankspel wordt er een glas ge-adt wanneer alle drie de kippen van het kippenhok zijn gevallen. Aan deze regels kan een eigen invulling worden gegeven. Moet het drinktempo wat omhoog, zorg dan voor een straf op elke gevallen kip.