Zeeslag drankspel

Het zeeslag drankspel is een variant op het gouden oude spel zeeslag. Je kent het vast nog wel van vroeger en er bestaat geen twijfel: je ouders hebben dit spel vast nog wel thuis liggen! Het zeeslag drankspel is een spannend spel goed voor twee spelers (en een paar aanmoedigers natuurlijk). Voor het zeeslag drankspel heb je ook een aantal shotglaasjes nodig, gelijk aan het aantal plekken op de boten die bij het spel horen. Wil je met het zeeslag drankspel aan de slag? Lees dan snel verder hoe dit in zijn werk gaat.

zeeslag drankspel

Zorgen jullie er wel voor dat er drank in die shotglaasjes zit?

De zeeslag drankspel regels:

In het spel zeeslag zet je al je schepen neer op de positie die je wilt hebben. Je vult jouw shotglaasjes met drank en zet die naast je neer. Je tegenstander doet hetzelfde. Jullie gaan dan om de beurt van elkaar raden waar jullie boten zich bevinden. Belangrijk is dat in het originele spel zeeslag, het vlak waar je tegenaan kijkt de ‘zee’ van de tegenstander vertegenwoordigt. Hier kun jij dus op aanmerken welke coördinaten je al gehad hebt en waar je een boot geraakt hebt. Als een van jullie een coördinaat goed heeft en dus een deel van het schip van de tegenstander heeft geraakt, dan moet die speler een shotje drinken. Je gaat net zolang door tot er een winnaar is. De winnaar verdient eeuwige glorie!

Heb je niet zoveel shotglaasjes? Je kunt je shotglaasje ook telkens bijvullen als deze leeg is. Dit kan prima als je met het echte zeeslag spel speelt.